Publicitat Google

divendres, 24 de setembre de 2010

La Mercè


(Versión en castellano)

La Mercè és la festa major de Barcelona, des que l'any 1871 l'Ajuntament de Barcelona va confeccionar, per primera vegada, un programa d'actes extraordinaris per celebrar la festivitat de la Mare de Déu de la Mercè, que se celebra el 24 de setembre.

Segons la llegenda popular, per la festa major de la Mercè sempre plou, i és que Santa Eulàlia plora perquè ja no és ella la patrona de tota la ciutat. Per això a Santa Eulàlia també se la coneix, irònicament, com a la patrona de les llàgrimes de setembre.
La Mercè es la fiesta mayor de Barcelona, desde que en el año 1871 el Ajuntamiento de Barcelona confeccionó, por primera vez, un programa de actos extraordinarios para celebrar la festividad de la Madre de Dios de la Mercè, que se celebra el 24 de septiembre.

Según la leyenda popular, para la fiesta mayor de la Mercè siempre llueve, y es que Santa Eulàlia llora porque ya no es ella la patrona de toda la ciudad. Es por eso que a Santa Eulàlia también se la conoce, irónicamente, como la patrona de las lágrimas de septiembre.