Publicitat Google

dimarts, 2 d’agost de 2011

La mirada de l'amor (La mirada del amor)

El rei estava enamorat de la Sabrina: una dona de baixa condició amb qui el rei havia s'havia casat. Una tarda, mentre el rei estava de cacera, va arribar un missatger per avisar que la mare de la Sabrina estava malalta. Tot i que existia la prohibició d'usar el carruatge personal del rei (falta que era pagada amb el cap), la Sabrina va pujar al carruatge i va córrer amb la seva mare.

Al seu retorn, el rei va ser informat de la situació.
- No és meravellosa?-Va dir-Això és veritablement amor filial. No li va importar la seva vida per cuidar la seva mare!! És meravellosa!
Un dia, mentre la Sabrina estava asseguda al jardí del palau menjant fruita, va arribar el rei. La princesa el va saludar i després li va donar una mossegada a l'últim préssec que quedava a la cistella.
- Semblen rics!-Va dir el rei.
-Ho són-va dir la princesa i allargant la mà li va cedir al seu estimat l'últim préssec.
- Quant m'estima!-Va comentar després el rei-, renunciar al seu propi plaer, per donar-me l'últim préssec de la cistella. ¿No és fantàstica?
Van passar alguns anys i vés a saber per què, l'amor i la passió van desaparèixer del cor del rei.
Assegut amb el seu amic més confident, li deia:
-Mai es va portar com una reina ... que potser no va desafiar la meva investidura fent servir el meu carruatge? És més, recordo que un dia em va donar a menjar una fruita mossegada.

Jorge Bucay

---------

El rey estaba enamorado de Sabrina: una mujer de baja condición a la que el rey había hecho su última esposa. Una tarde, mientras el rey estaba de cacería, llegó un mensajero para avisar que la madre de Sabrina estaba enferma. Pese a que existía la prohibición de usar el carruaje personal del rey (falta que era pagada con la cabeza), Sabrina subió al carruaje y corrió junto a su madre.
A su regreso, el rey fue informado de la situación.
-¿No es maravillosa?-dijo-Esto es verdaderamente amor filial. No le importó su vida para cuidar a su madre!! Es maravillosa!
Cierto día, mientras Sabrina estaba sentada en el jardín del palacio comiendo fruta, llegó el rey. La princesa lo saludó y luego le dio un mordisco al último durazno que quedaba en la canasta.
-¡Parecen ricos!-dijo el rey.
-Lo son- dijo la princesa y alargando la mano le cedió a su amado el último durazno.
-¡Cuánto me ama!-comentó después el rey-, Renunció a su propio placer, para darme el último durazno de la canasta.¿no es fantástica?
Pasaron algunos años y vaya a saber por qué, el amor y la pasión desaparecieron del corazón del rey.
Sentado con su amigo más confidente, le decía:
-Nunca se portó como una reina…¿acaso no desafió mi investidura usando mi carruaje? Es más, recuerdo que un día me dio a comer una fruta mordida.

Jorge Bucay