Publicitat Google

divendres, 21 d’octubre de 2011

Gat ritual (Gato ritual)

Quan el professor espiritual i els seus deixebles van començar la seva meditació de la tarda, el gat que vivia al monastir va fer tant de soroll que els va distreure.

Així és que el professor va demanar que el gat estigués lligat durant la pràctica de la tarda.

Anys més tard, quan el professor va morir, el gat va continuar sent lligat durant la sessió de meditació. I quan, a la llarga, el gat va morir, un altre gat va ser portat al monastir i lligat.

Segles més tard, erudits descendents del professor espiritual van escriure doctes tractats sobre el significat religiós de lligar un gat per a la pràctica de la meditació.

Conte Zen
--------


Cuando el profesor espiritual y sus discípulos comenzaron su meditación de la tarde, el gato que vivía en el monasterio hizo tal ruido que los distrajo.

Así que el profesor ordenó que el gato estuviera amarrado durante la práctica de la tarde.

Años más tarde, cuando el profesor murió, el gato continuó siendo atado durante la sesión de meditación. Y cuando, a la larga, el gato murió, otro gato fue traído al monasterio y amarrado.

Siglos más tarde, eruditos descendientes del profesor espiritual escribieron doctos tratados sobre la significación religiosa de atar un gato para la práctica de la meditación.

Cuento Zen