Publicitat Google

dijous, 10 de novembre de 2011

Contrabandista

Tots sabien que indiscutiblement era un contrabandista. Era fins i tot cèlebre per això. Però ningú havia aconseguit mai descobrir-lo i molt menys demostrar-ho. Sovint, creuava de l'Índia a Pakistan a lloms del seu ruc, i els guàrdies, fins i tot sospitant que feia el contraban, no aconseguien obtenir-ne cap prova.
Van transcórrer els anys i el contrabandista, ja en edat avançada, es va retirar a viure plàcidament a un poble de l'Índia. Un dia, un dels guàrdies que va encertar a passar per allí se'l va trobar i li va dir:
- Jo he deixat de ser guàrdia i tu de ser contrabandista. Vull demanar-te un favor. Digues-me ara, amic, què passaves de contraban.
I l'home va repondre:
- Rucs.

De "Cuentos Clásicos de la India" recopilats per Ramiro Calle, traducció de María José Cabrera

---------


Todos sabían que era indiscutiblemente un contrabandista. Era incluso célebre por ello. Pero nadie había logrado jamás descubrirlo y mucho menos demostrarlo. Con frecuencia, cruzaba de la India a Pakistán a lomos de su burro, y los guardias, aun sospechando que contrabandeaba, no lograban obtener ninguna prueba de ello.
Transcurrieron los años y el contrabandista, ya entrado en edad, se retiró a vivir apaciblemente a un pueblo de la India. Un día, uno de los guardias que acertó a pasar por allí se lo encontró y le dijo:
- Yo he dejado de ser guardia y tú de ser contrabandista. Quiero pedirte un favor. Dime ahora, amigo, qué contrabandeabas.
Y el hombre repuso:
- Burros.

De “Cuentos Clásicos de la India” recopilados por Ramiro Calle