Publicitat Google

divendres, 27 d’abril de 2012

Jo

Un monjo medita en un temple. Es dorm.
En adormir-se tomba una petita vela que cala foc als revestiments de fusta que adornen el lloc. Quan el monjo es desperta, l'incendi és refermat. Totalment construït en pedra des del terra al sostre, el temple resisteix l'incendi que no s'apagarà fins a la completa desaparició de tots els revestiments de fusta. Abans d'escapar de les flames, el monjo decideix salvar un gran buda de fusta. Tot i que feble, ha retrobat una miraculosa força per aixecar l'estàtua que pesa més de cent quilos.
Arriba davant de la porta i s'adona que el buda de fusta és dues vegades més alt i més ample que aquella. Impossible passar per allà. Les parets són massa sòlides per cedir. El monjo no vol que el buda, al qual adora, sigui pastura de les flames. Què pot fer per sortir indemne amb el seu tresor?... El monjo pren el Buda sobre la seva esquena, obre la porta i surt.

--------

Un monje medita en un templo. Se duerme.
Al dormirse derriba una pequeña vela que prende fuego a los revestimientos de madera que adornan el lugar. Cuando el monje se despierta, el incendio arrecia. Enteramente construido en piedra desde el suelo al techo, el templo resiste el incendio que no se apagará hasta la completa desaparición de todos los revestimientos de madera. Antes de escapar de las llamas, el monje decide salvar un gran buda de madera. Aunque endeble, encuentra la fuerza milagrosa para levantar la estatua que pesa más de cien kilos.
Llega delante de la puerta y se da cuenta de que el buda de madera es dos veces más alto y más ancho que aquélla. Imposible pasar por allí. Las paredes son demasiado sólidas para ceder. El monje no quiere que el buda, al que adora, sea pasto de las llamas. ¿Qué puede hacer para salir indemne con su tesoro?... El monje toma al Buda sobre su espalda, abre la puerta y sale.