Publicitat Google

dijous, 10 de maig de 2012

x

Una història tibetana parla d'un estudiant de meditació que, mentre meditava a la seva cambra, creia veure una aranya descendir davant seu. L'amenaçadora criatura tornava cada dia, cada vegada més grossa. L'estudiant estava tan espantat que va anar a explicar el seu dilema al seu mestre. Li va dir que planejava col·locar un ganivet sobre la seva faldilla durant la meditació, de manera que quan l'aranya aparegués, la mataria. El mestre li va aconsellar que no ho fes. En canvi, li va suggerir que portés un tros de guix a la meditació i que quan l'aranya aparegués, li marqués una "X" a la panxa. I que després vingués a explicar-li el que havia succeït.
L'estudiant va tornar a la seva meditació. Quan l'aranya va aparèixer novament, va resistir l'impuls d'atacar-la, en canvi, va fer exactament el que el mestre li havia suggerit. Quan més tard li va explicar al seu mestre, aquest li va demanar que s'aixequés la camisa i mirés el seu propi ventre. Allà hi era la "X".

------------

Una historia tibetana cuenta sobre un estudiante de meditación que, mientras meditaba en su cuarto, creía ver una araña descender frente a él. La amenazadora criatura regresaba cada día, cada vez más grande. El estudiante estaba tan asustado que fue a su maestro a contarle su dilema. Le dijo que planeaba colocar un cuchillo sobre su falda durante la meditación, de modo que cuando la araña apareciera, la mataría. El maestro le aconsejó que no lo hiciera. En cambio, le sugirió que se llevara un trozo de tiza a la meditación y que cuando la araña apareciera, le marcara una “X” en la panza. Y que luego viniera a contar lo sucedido.
El estudiante volvió a su meditación. Cuando la araña apareció nuevamente, resistió el impulso de atacarla, en cambio, hizo exactamente lo que el maestro le había sugerido. Cuando más tarde se lo contó a su maestro, este le dijo que se levantara la camisa y mirara su propio vientre. Allí estaba la “X”.