Publicitat Google

dimarts, 4 de març de 2014

Intuició masculina

Ella viu al tercer, només un pis a sota del seu, però accedeix al bloc per una altra escala i des d’un altre carrer. Va començar a estimar-la poc temps després d’instal•lar-se a l’edifici, aviat farà un any: el captivà de seguida la seu veu harmoniosa interpretant cançons, a qualsevol hora del dia, en un idioma estrany. Durant aquest temps es va anar formant una imatge d’ella, inspirada en la que projectava la seva silueta en el vidre esmerilat de la cuina, única peça del pis que dóna al celobert.

Avui, en tornar de l’oficina i després de tres tardes consecutives d’anar amunt i avall indecís per la vorera, s’ha armat de valor i ha penetrat al vestíbul de l’escala on ella viu. Mentre ho feia, s’ha sentit per un instant com el patètic protagonista d’una mediocre novel•la rosa. Un cop assolit l’objectiu de despistar la portera dient-li que anava al dentista de l’entresòl, ha revisat un per un els rètols de totes les bústies. Per fi, ha localitzat el seu nom i la seva professió: “Olga Kuznetsova, professora de rus”. Tremolant de l’emoció, hi ha introduït una nota manuscrita que duia plegada a la butxaca: “Mai t’he vist i en canvi et conec, no et conec i en canvi t’estimo”, un fragment d’un relat de Hermann Hesse el títol del qual ha oblidat, com també el tràgic destí del seu protagonista.

S’ha dirigit a grans gambades cap al carrer sense acomiadar-se de la portera, que se l’ha quedat mirant amb estranyesa. Quan era a punt de sortir, s’ha obert la porta vidriera i al davant seu ha aparegut una velleta petitona de rostre agradable i posat refinat, vestida amb un alegre conjunt rosa i un barret del mateix color. La dona l’ha saludat amb una lleu inclinació de cap i tot seguit, amb un to de veu que li ha resultat familiar, li ha desitjat bona tarda.

Akim. Llegit a: Relats en català. Intuició masculina

2 comentaris:

Josep ha dit...

Aquest és bo!

Totira ha dit...

Potser més del que et sembla :)