Publicitat Google

dimecres, 12 de març de 2014

Notícia d'Hamelín

Qualsevol que hagi visitat Hamelín sap que en aquesta ciutat no hi queda una sola rata. No en veureu ni una, enlloc. Ni en els barris més desfavorits, ni al voltant dels contenidors d'escombraries, ni a les golfes, als soterranis o a les bodegues de les cases. I si us endinséssiu en les profunditats del clavegueram tampoc no en trobaríeu rastre. Cap rata, cap ratolí, ni tan sols un innocent ratolinet de camp. Tots els rosegadors han desaparegut de la ciutat.

El que hi ha a Hamelín –i en grans quantitats– són flautistes. N'hi ha per tot arreu, surten de sota les pedres. Dia i nit, l'aire d'Hamelín està impregnat del so sibilant de flautes dolces, travesseres, de Pan, flautins i xiulets. Pel xivarri que sura en l'ambient, el viatger sap que s'aproxima a Hamelín fins i tot abans de divisar el perfil de la torre Klütturm. Des que un cèlebre taumaturg va demostrar les propietats raticides del so de la flauta, no hi ha cap ciutadà que no hagi après a tocar aquest instrument.

Ara l'Hameliner Zeitung publica la notícia: en un edicte, l'alcalde demana algú capaç de combatre aquesta plaga. Algú que enviï els flautistes al fons del riu Weser, a fer companyia a les rates.


Jordi Masó Rahola. Llegit a La bona confitura: Notícia d'Hamelín