Publicitat Google

dimarts, 5 d’agost de 2014

Fitxa


Model de fitxa del Club.
Gregorovius, Ossip.
Apàtrida.
Lluna plena (costat oposat, invisible en aquell aleshores presputnik): cràters, mars, cendres?
Tendeix a vestir de negre, de gris, de marró. Mai se l'ha vist amb un vestit complet. N'hi ha que afirmen que en té tres però que combina invariablement la jaqueta d'un amb els pantalons d'un altre. No seria difícil verificar açò.
Edat: diu tenir quaranta-vuit anys.
Professió: intel·lectual. Tia àvia envia mòdica pensió.
Carte de séjour AC 3456923 (per sis mesos, renovable. Ja ha estat renovada nou vegades, cada vegada amb més dificultat).
País d'origen: nascut a Borzok (partida de naixement probablement falsa, segons declaració de Gregorovius a la policia de París. Les raons de la seva presumpció consten al promptuari).
País d'origen: l'any del seu naixement, Borzok formava part de l'imperi austrohongarès. Origen magiar evident. A ell li agrada insinuar que és txec.
País d'origen: probablement Gran Bretanya. Gregorovius hauria nascut a Glasgow, de pare marí i mare terrícola, resultat d'una escala forçosa, una estiba precària, stout ale i complaences xenofiliques excessives per part de Miss Marjorie Babington, 22 Stewart Street.
A Gregorovius li agrada establir una picaresca prenatal i difama a les seves mares (en té tres, segons la borratxera) atribuint-les costums llicenciosos. La Herzogin Magda Razenswill, que apareix amb el whisky o el conyac, era una lesbiana autora d'un tractat pseudocientífic sobre la carezza (traducció a quatre idiomes). Miss Babington, que ectoplasmitza amb el gin, va acabar de puta a Malta. La tercera mare és un constant problema per Etienne, Ronald i Oliveira, testimonis de la seva esfumada aparició via Beaujolais, Côtes du Rhône o Bourgogne Aligoté. Segons els casos es diu Galle, Adgalle o Minti, viu lliurement a Hercegovina o Nàpols, viatja als Estats Units amb una companyia de vodevil, és la primera dona que fuma a Espanya, ven violetes a la sortida de l'Òpera de Viena, inventa mètodes anticonceptius, mor de tifus, està viva però cega a Huerta, desapareix juntament amb el xofer del Tsar en Tsarskoie-Selo, extorsiona el seu fill en els anys de traspàs, cultiva la hidroteràpia, té relacions sospitoses amb un capellà de Pontoise, ha mort, en néixer Gregorovius, que a més seria fill de Sants Dumont. De manera inexplicable els testimonis han notat que aquestes successives (o simultànies) versions de la tercera mare van sempre acompanyades de referències a Gurdiaeff, a qui Gregorovius admira i detesta pendularmente.


Julio Cortázar. Rayuela, capítol 65. Traducció Maria J Cabrera